De Vijverberg

Elektronische hulpmiddelen voor de Graafschap


Het bestuur van de De Graafschap onderzoekt de mogelijkheden voor het toepassen van elektronische hulpmiddelen in de Vijverberg na de winterstop. Dit bevestigde Hans Veldhorst, tweewekelijks voorzitter van het dagelijks bestuur. “Op dit moment kijken we of we op korte termijn een Bartscher-contactgrill in kunnen gaan zetten, en daarnaast, op aanraden van de de technische staf, gaan we ook onderzoek doen naar de inzetbaarheid van vier waterkokers. We hebben het afgelopen jaar al geëxperimenteerd met potten en pannen op een gasfornuis, maar we geloven heilig dat er hier meer te halen valt voor ons. Het goed kunnen verwarmen van water heeft naar onze mening veel te lang op een laag pitje gestaan en het wordt tijd dat wij ons ook gaan mengen met de grote jongens”, aldus Hans.

Ook inspanningsfysioloog en clubarts Walter Reichert is van mening dat de Graafschap niet langer meer zonder kan: “Het is echt allang geen kwestie van geld meer”, benadrukt Walter in zijn betoog. “In de atletiekwereld zijn Bartscher-paninigrills al jaren een begrip en daar zijn de begrotingen een stuk lager dan bij ons in het betaalde voetbal. En je merkte toentertijd al bij de hordelopers dat ze met sprongen vooruit zijn gegaan.”

Als het aan de Graafschap ligt moeten de elektronische hulpmiddelen vanaf de winterstop toegepast kunnen worden, en het is hierbij de grote hoop dat dit zal gaan leiden tot een eerlijker spelverloop en meer punten in de Eredivisie. De KNVB zal nauw betrokken worden bij het onderzoek en zal aan het begin van volgend kalenderjaar met een bindend advies komen.

Geef een reactie