kep1-10

PVV stelt kamervragen over presteren Blind


Barry Madlener, fractiemedewerker van de Partij voor de Vrijheid, heeft kamervragen gesteld over het aanstaande ontbreken van het nationale elftal op het komende EK. Niet alleen de economische gevolgen, door gemiste inkomsten voor horeca-, sport- en elektronicazaken baren hem zorgen, ook de gevolgen voor het saamhorigheidsgevoel en chauvinisme onder de samenleving kunnen volgens hem desastreuze gevolgen hebben. “In deze tijden van angst en onzekerheid rond bijvoorbeeld de vluchtelingenproblematiek, was een EK een uitgesproken kans om meer eensgezind te raken als natie.” De ongeregeldheden rond de komst van asielzoekerscentra, zoals bijvoorbeeld in Geldermalsen, tonen ook dat men vanzelf op zoek gaat naar alternatieve redenen om te rellen.
“De eerste vraag die we nu moeten beantwoorden is of Blind verwijtbaar falen valt aan te rekenen. Desnoods via een parlementaire enquĂȘte.”
Eerder wist Madlener al succesvol een onderzoekscommissie aan te laten stellen die onderzoek deed naar Dick Advocaats befaamde Bosvelt-Robben wissel.

Geef een reactie