dirk

Dirk Kuyt zakt voor examen mediatraining


Dirk Kuyt is gezakt voor zijn afsluitende praktijkexamen “provocaties door journalisten en supporters”. Zoals ieder jaar moest ook de aanvoerder van Feyenoord zijn praktijkexamen afleggen tegenover een driekoppig team van examinatoren. De geboren Katwijker sloeg zich kranig door de eerste serie van provocerende vragen heen, en gaf keurig antwoord met zorgvuldig gekozen woorden. Op beledigingen aan zijn adres reageerde hij steevast met een reactie in de trant van “Dat zijn uw woorden. Ik respecteer uw opvatting in dezen, maar ik herken mijzelf daar helemaal niet in”. Maar toen de examinatoren er een tandje bijzetten en over Gertrude begonnen, liet de aanvoerder van Feyenoord een cruciale steek vallen. Eén van de examinatoren hield een foto van Dirks vrouw in de lucht terwijl de examinatoren (op de melodie van “Ta-ra-ra Boom-de-ay”, red.) “daar moet een piemel in” in koor scandeerden. Nadat ze het pakkende refrein drie keer herhaald hadden, begon Dirk – zonder er erg in te hebben – zachtjes mee te neuriën. Bij herhaling nummer zes brak er een grote glimlach door op Dirks gezicht die zijn nieuwe rij facings ontbloot liet. Dirk gaf toe dat het alweer een flinke tijd geleden was voor hem, maar stond er niet bij stil dat zijn ongepaste hartenkreet hem zou doen laten zakken voor het afsluitende examen van de mediatraining.

Geef een reactie