FIFA 15 dead fish

Amateurvoetballer breekt nek door computerspelletje


De 18-jarige Robbie Veenstra heeft het afgelopen weekend zijn nek gebroken nadat hij in een amateurwedstrijd het doelpunt dat hij maakte in de 83e minuut wilde vieren. De spits scoorde een fraaie goal, nadat de keeper uit zijn team hem met een lange uittrap wist te bereiken. De vlugge Robbie omspeelde vervolgens twee verdedigers en wist de goal op fraaie wijze langs de doelman van de tegenstanders te prikken. Maar toen ging het mis.

Robbie besloot zijn eerste goal van dit seizoen te vieren als een ‘dead fish’, een viering die hij had afgekeken van zijn favoriete computerspelletje FIFA 16. De Rotterdammer kwam tot dit spontane besluit, omdat hij zich al maandenlang ergerde aan tegenstanders op de PS4, die goals op deze manier vierden. Uit pure frustratie besloot Robbie afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tot een zelfde soort viering. Hij viel hierbij echter hard neer op het gras en voelde al snel het een en ander kraken. De jongen kwam niet meer omhoog en moest door twee verzorgers naar de kant worden getild.

Robbie ligt nu in het ziekenhuis met een brace om zijn nek en moet nog weken rust houden.

Geef een reactie