FIFA

FIFA wil WK uitbreiden naar 195 landen


De wereldvoetbalbond FIFA neemt momenteel het idee in beraad om het deelnemersveld op het WK in 2026 uit te breiden naar 195 landen. Het zou hiermee gehoor geven aan de wens van enkele voetballanden, zoals Denemarken, Nederland en Vaticaanstad.

Volgens een FIFA-official is besloten het idee serieus te nemen, helemaal met het oog op de zweem van corruptie die om de internationale voetbalbond hangt. “Men wil af van het negatieve imago dat wij ons voor alles en nog wat laten omkopen. Als we nu 195 landen toelaten op het WK, komt iedereen aan spelen toe en zijn er dus geen steekpenningen meer nodig.” Het┬átegenargument dat alsnog gesjoemeld kan worden met de toewijzing van de organisatie van het WK, weerlegt de FIFA-official met een simpele verklaring. “Misschien moeten we het WK dan maar in alle 195 landen houden. Hebben we dat gezeur ook niet meer.”

Het voorstel zal later vandaag in Z├╝rich besproken worden, waar een meeting zal plaatsvinden over de hervormingen binnen de FIFA.

Geef een reactie