cerny

Cillessen niet meer de grootste babyface


Sinds Václav Černý op 15 augustus van dit jaar zijn opwachting heeft gemaakt in het eerste elftal van Ajax, heeft Jasper Cillessen in de gaten dat hij niet meer de grootste babyface van de selectie is, en zit hij daardoor een stuk beter in zijn vel. Op de training is hij volgens ingewijden veranderd van een slappe slungel in een echt ‘mannetje’. Na geslaagde reddingen gromt hij nu standaard als een ware zilverrug-gorilla. Ook ballen op de paal worden gevierd alsof hij net een Romeinse veldslag heeft gewonnen. Maar sinds zijn ‘gestopte’ penalty eerder deze maand loopt zijn machogedrag de spuigaten uit.

Als hij weer eens een bal van Černý heeft gestopt, dan knijpt hij standaard in Václavs wangen gepaard met een “koetsjie koetsjie, volgende keer beter, jochie” waarna hij zo breed mogelijk de bal weer in het spel brengt. Ricardo van Rhijn heeft Cillessen al vanaf zijn beginperiode bij Ajax meegemaakt en ziet de keeper doorschieten van het ene uiterste naar het andere uiterste, maar heeft vrede met de wisselvallige persoonlijkheid van de blonde sluitpost. “Als je nu een akkefietje hebt met Jasper, dan roept hij steevast ‘hou me tegen!’ en dan zal hij net doen of hij van agressie overloopt”, vertelt Van Rhijn. “Maar dat vind ik al een stuk volwassener dan de wijze waarop hij eerder reageerde”, besluit de rechtsback van Ajax. “Ik kan mij nog een tijd herinneren waarin we geen grapjes bij Jasper konden uithalen in de kleedkamer, want dan begon hij weer te huilen en moest Hennie Spijkerman hem weer troosten met een greep in de grabbelton of een verrassingsei.”

Geef een reactie