FC Twente

FC Twente contractueel verplicht om te falen


Er blijkt een extra bijlage te zitten bij het contract dat FC Twente heeft afgesloten met investeringsmaatschappij Doyen. Naast het feit dat Doyen de landskampioen van 2010 zo’n 5 miljoen euro betaalde in ruil voor de transferrechten van zeven spelers, heeft Doyen ook miljoenen neergelegd in ruil voor ‘een stukje entertainment’ en waardevermindering van de Nederlandse club, zo blijkt uit documenten die NieuwsKokmeijer.nl onder ogen heeft gekregen.

Doyen Sports zou, in tegenstelling tot wat eerder werd beweerd door de Tukkers, wel degelijk invloed kunnen uitoefenen op het beleid van FC Twente. Maar los van de transferrechten hebben twee hooggeplaatste partners van Doyen ook geëist dat FC Twente dit seizoen ondermaats zou presteren. De verlangde nederlagen van de Eredivisie-club zouden in eerste instantie ‘om te lachen zijn’ voor de verveelde beleidsbepalers van de investeringsmaatschappij, maar op de lange termijn dienen die een heel ander doel. Doyen wil bewust dat FC Twente ondermaats presteert, zodat de club minder waard zou zijn. Als financieel het absolute dieptepunt is bereikt, zou een tweede – aan Doyen gelieerde – investeringsmaatschappij in de noodlijdende club stappen en het zo voor een relatief lage prijs overnemen. Met in de hoop natuurlijk om de Twentse club na enkele succesvolle jaren weer van de hand te doen.

De opmerkelijk slechte prestaties van FC Twente dit seizoen vielen buitenstaanders al langer op, maar nu is er dus een verklaring voor gevonden. Ook het vieren van de goal van Hakim Ziyech tegen PSV op 24 oktober jongstleden zou onderdeel zijn van dit contract. Wat op het publiek overkwam als een knullige actie van de sterspeler van Twente, bleek dus onderdeel van een uitgedokterd plan.

Geef een reactie