Videoanalist FC Utrecht

FC Utrecht neemt alweer afscheid van videoanalist


FC Utrecht heeft de videoanalist die het heeft aangetrokken alweer de laan uit gestuurd. De Eredivisieclub verbond Alex Abresch voor drie seizoenen aan zich, maar ziet daar nu vanaf. Abresch zou het volgens de club alleen maar hebben gehad over bitrate, frames per second en interlacing.

“We dachten iemand te hebben aangenomen die voor ons de wedstrijdbeelden zou analyseren, maar dat is duidelijk niet een van zijn kwaliteiten”, aldus een teleurgestelde Erik ten Hag, technisch manager van de Utrechters. “Met het oog op de wedstrijd tegen NEC (aanstaande zondag, 14:30, red.) vroegen we bij hem een rapport op, maar in plaats van de acties te analyseren, heeft hij letterlijk de videobeelden beoordeeld.”

Ten Hag vervolgt: “Zo was hij niet te spreken over het feit dat we nog met .AVI werkten in plaats van .MP4 en beveelde hij ons ten strengste aan om de-interlacing toe te passen. Ook had hij gerichte feedback over de aspect ratio van onze video’s en moesten we modernere bumpers gebruiken.”

Geef een reactie